Гражданско участие за по-добро управление

Възможности за по-добро управление с участието на гражданите и медиите ще представи форум „Време за действие - гражданско участие за по-добро управление“, който ще се проведе на 29 май 2018 г. в София. Форумът е организаиран от фондация "БлуЛинк" в рамките на Европейския граждански форум “Граждани – Участие – Политики: възраждане на Европейския проект”, в партньорство с Форум „Гражданско участие“, Европейски граждански форум и Европейската служба за граждански действия – ECAS.

В събитието ще участват представители на неправителствения сектор, журналисти и юристи по околна среда от България и Европейския съюз. Сред лекторите ще бъдат Сийм Вахтрус, председател на УС на мрежата Justice and Environment и на Център за екологично право, Естония; Енес Геримаджич, адвокат, Зелена Акция, Хърватия; Владимир Сестович, специалист по комуникации на Европейски граждански форум, Брюксел, Белгия; и д-р Павел Антонов, управляващ редактор на фондация „Блулинк“, България. 

Събитието ще премине в две сесии: международен семинар ”Екологични оценки за по-добро управление и участие на обществеността“ и кръгла маса на тема „Журнализъм, основан на факти и демократично гражданско общество“. Пълната програма на форума е достъпна тук

В рамките на Европейския граждански форум, на 31 май „БлуЛинк“, заедно с гражданската Коалиция за живот без тютюнев дим и рекламна агенция „The Smarts”, организира церемония по награждаване на студенти от Художествената академията в конкурса „Изкуството против рекламата на тютюневи изделия“ и пресконференция по случай на Световния ден без тютюнев дим. 

 

Желаещите да участват в конференцията следва да попълнят формуляр за регистрация до 30 април 2018 г. 

За повече информация:
Д-р Пламен Пеев, координатор на проекта - plamen <at> bluelink <dot> net;
Зоя Борисова, административен координатор - 088 88 138 30.
Сподели