Хората, птиците и солта на Атанасовско езеро гостуват на Националния природонаучен музей в София

Хората, птиците и солта на Атанасовско езеро гостуват чрез фотографска изложба в Националния природонаучен музей в София от началото на август до края на септември. След като експозицията от снимки бе изложена в продължение на месец в посетителския център на природен парк „Персина”, от броени дни може да бъде посетена и в музея на природата в столицата.

Изложбата се състои от 18 фотографии, разкриващи част от красотата на Атанасовско езеро. В нея са включени най-добрите снимки участвали във фотоконкурса „Атанасовско езеро – хората, птиците, солта”, който беше посветен на 30 години от обявяването на езерото за резерват.

За пръв път фотосите бяха представени пред публика на 18 януари, когато православната църква почита паметта на Свети Атанасий Велики, чието име носи езерото. Тогава интересът към изложбата беше огромен. Малката зала в Бургас събра повече от 70 човека.

Ако и вие искате да се докоснете до тайнствената красота на Атанасовско езеро и неговите обитатели посетете изложбата в ПНМ в София!

Изложбата се организира в рамките на проект „Живот за Бургаските езера“ на Българско дружество за защита на птиците, финансиран от програмата LIFE+ на Европейския съюз.

Сподели