Изберете Свободния електрон за 2018

Тома Белев, "Биволъ" и MediaBricks са номинациите за наградата "Свободен електорн" за 2018 г. По традиция освен наградата на Управителния съвет на фондация "БлуЛинк" ще бъде връчено и отличие за номинацията, събрала най-широка подкрепа в публично гласуване на страницата на фондацията във Фейсбук. Можете да гласувате за Вашия Свободен електрон до 10.00 ч. в петък, 02.11.2018 г.

 

 

 

 

Тома Белев

През последните години Тома Белев се е превърнал в интернет медия - профилът му във Фейсбук е достоверен източник на информация и компас за ориентация в мътната и лепкава действителност  за хиляди хора. 

 

 

Биволъ

Въпреки изключително тежките условия за медиите в България, журналистите в "Биволъ" успяват да отстояват принципно своите позиции, а разследваниятя им вадят наяве важни обществени проблеми, за които другите мълчат.

 

 

MediaBricks

MediaBricks подкрепя умните деца на България и дава гласност на техните постижения. За краткото време, откакто е създаден, MediaBricks показва, че аудиторията има нужда от такъв медиен проект. 

 

Наградата „Свободен електрон“ отличава личности, организации, медии и други с върхови постижения в използване на интернет и комуникациите за укрепване на демокрацията, гражданското общество, опазването на околната среда и прилагането на европейски ценности. Постигането на тези цели е и идеална цел на фондацията и едноименната гражданска информационна мрежа BlueLink.net. Наградата е учредена от BlueLink.net през 2009 г. и се присъжда ежегодно от Управителния съвет на фондация "БлуЛинк".

BlueLink.net ще връчи наградата "Свободен електрон" за 2018 г. в рамките на кампания "#Новите будител(к)и: Предай нататък" с подкрепата на Български фонд за жените и Civitates – инициатива за филантропия, демокрация и солидарност в Европа. Кампанията се осъществява в партньорство между „БлуЛинк“ и още единадесет организации между 31 октомври и 2 ноември в седем града в страната. Целта на кампанията е да популяризира човешките права и демократичните ценности, да информира обществеността за активната работа на неправителствените организации за постигане на положителни промени в различни обществени сфери и да алармира за свиващото се пространство и новите предизвикателства пред гражданския сектор. 

-

Настоящата публикация стана възможна благодарение на финансовата подкрепа на БЪЛГАРСКИ ФОНД ЗА ЖЕНИТЕ и Програма CIVITATES – ФАЗА I. 

Сподели