Предложете номинации за награда "Свободен електрон" за 2020 г.

БлуЛинк кани активни граждани и представители на граждански организации да предложат номинации за награда "Свободен електрон" за 2020 г. Предложения за номинации могат да бъдат подавани до 28 октомври 2020 г. чрез онлайн формуляр на адрес electron.bluelink.net.

Чрез наградата „Свободен електрон“ фондация „БлуЛинк“ поощрява стратегическото използване на Интернет и информационни технологии за укрепване на демокрацията, гражданското общество, опазването на околната среда и прилагането на европейските ценности. Постигането на тези цели е и идеална цел на фондацията и едноименната гражданска информационна мрежа BlueLink.net.

Отличаването на тазгодишните лауреати на наградата е част от кампания на гражданско обединение “Равни БГ” в подкрепа на демократичните ценности, защитата на човешките права, уязвимите групи, устойчивото развитие, застъпничеството и др. Гражданското обединение сплотява 30 граждански организации, сред които и фондация “БлуЛинк”, като цели да предложи платформа за диалог и общи действия срещу свиващото се пространство за гражданска активност в България.

Още нещо важно

За да продължаваме да подкрепяме комуникациите в интернет за опазване на околната среда, общоевропейски ценности и демокрация,  гласовете и гледните точки на хората, които все по-рядко звучат в масовите медии, и да отстояваме етичните, демократични и професионални стандарти на журналистика в обществен интерес, имаме нужда от самостоятелност. Можете да ни подкрепите като направите дарение за фондация „БлуЛинк“. Повече за мисията, визията и дейностите на БлуЛинк може да научите тук.

Сподели