Приемаме номинации за наградата „Свободен електрон“ - за дигитални инициативи през 2022 г.

Кои личности, организации, медии или други се отличиха според вас през 2022 г. със своите ярки дигитални инициативи в защита на демокрацията, човешките права, природата и европейските ценности? Мрежа за гражданско действие „БлуЛинк“ ви кани да ги номинирате за наградата „Свободен електрон“. 

Кои са Свободните електрони на 2022?

Наградата „Свободен електрон“ е учредена от „БлуЛинк“ през 2009 г. за стратегическо и умело използване на интернет и информационните технологии в защита на демокрацията, човека, природата и европейските ценности. Постигането на тези цели е и идеална цел на „БлуЛинк“. Наградата се присъжда ежегодно от Управителния съвет на фондацията. От 2014 г. „БлуЛинк“ връчва и награда на публиката на онази личност или организция, събрала най-широка подкрепа чрез публично гласуване.

Очакваме Вашите попълнени формуляри с номинации до 12 февруари! Не забарвяйте да ни изпратите и кратка информация за това защо номинирате въпросния човек/ организация. Повече информация за лауреатите през годините можете да намерите тук.

Нека заедно отличим най-ярките граждани и организации, които с работата си през изминалата година заслужиха да се наредят сред Свободните електрони! 

От вас зависи да има гражданско действие!

! до 12.02.2023 г - Предложете номинации за наградата   

! 15.-22.02.2023 г. - Изберете Вашия Свободен електрон

! 24.02.2023 г. - Обявяване на носителите на наградата за 2022 г.

 

Още нещо важно

За да продължаваме да подкрепяме комуникациите в интернет за опазване на околната среда, общоевропейски ценности и демокрация,  гласовете и гледните точки на хората, които все по-рядко звучат в масовите медии, и да отстояваме етичните, демократични и професионални стандарти на журналистика в обществен интерес, имаме нужда от самостоятелност. Можете да подкрепите "Свободните електрони" като направите дарение за фондация „БлуЛинк“. Повече за мисията, визията и дейностите на БлуЛинк може да научите тук.

 

Сподели