Време за действие

 Време за действие

Седмица на гражданската активност за по-добра природна и обществена среда, 31 май - 5 юни 2012.

ИНФОРМАЦИЯ И ПОКАНА ЗА ВКЛЮЧВАНЕ

Ако сте активни хора, група или организация, която прави нещо за да се подобри природната ни и обществена среда, време е за действие!  Включете се в Седмицата на гражданската активност, която ще се проведе в последните дни на пролетта. „Време за действие“ представлява свободен, енергичен, човекообичен, многотематичен фестивал, отворен за събития на граждански инициативи, групи и организации с разнообразни теми и формати.

Всички желаещи, които споделят идеята и ценностите на гражданската активност за по-добра природна и обществена среда, са добре дошли да се присъединят към „Време за действие“ със свои събития, да измислят форматите им, и да ги организират, така че да се получи един своеобразен фестивал на гражданската активност. 

Седмицата включва международните дни срещу тютюнопушенето 31 май, на Детето 1 юни, и завършва на Международния ден на околната среда 05 юни 2012 г. Човешкото гражданско действие е свързващата тема на всички събития в нея. Единственото очакване от всяко събитие е да довърши по своему изречението: „За да постигнем….., е време за следното действие:…… ”, в избран от участниците артистичен, медиен или комуникационен формат.

Не се колебайте, незабавно измислете и ни изпратете вашето предложение за събитие за включване във „Време за действие“ на адрес: actiontime [at] bluelink . net. Не чакайте до 15 май 2012 г., за да имате повече време за организация. От нас ще получите подкрепа, съвети, и много, много ентусиазъм.

„Време за действие” се организира от BlueLink.net, и Българска Фондация Биоразнообразие, съвместно с Лайбниц Институт - Лайпциг и с финансовата подкрепа на DBU – Германия.

BlueLink.net търси доброволни сътрудници за фестивал "Време за действие"

BlueLink.net кани активни и мотивирани хора, които биха участвали в подготовката на “Време за действие” - Седмица на гражданската активност за по-добра природна и обществена среда. Съборът ще даде интерактивна рамка на разнообразни тематични събития с разнообразни работни и креативни формати. Сред тях ще има както работни срещи по наболели оперативни и концептуални проблеми като управление на отпадъците и опазване на защитените природни територии, гражданското представителство към институциите, взаимоотношението с медиите и пр., така и концерти, срещи, изложби, прожекции и други креативни събития.

Очакваме Ваш е-мейл и CV на office <at> bluelink . net

Сподели       

Коментари

снимка на кирил станчев
кирил станчев каза: Добре би било през време на фестивала да се обърне по голямо внимание на 2 юни.това е църковния празник "черешова задушница" на който се посещават гробовете на починалите и се поставят цветя.След това се раздава хранана близки и познати, бонбони за децата , а на бедните -обяд- например в Южен парк.Ние имаме голями традиции и на този ден е пълно с хора на гробищата и трамваите не могат да ги извозят. какво по хубаво , ако този празник се пренесе на открито, хората ще се срещат и ще уважат своите починали близки. На този ден , когато не мога да посетя гробовете каня близките си приятели в сладкарницата и взаимно се черпим .На този ден честваме и загиналите за нашата свободато. така считам за уместно 2 юни да бъде вписан като ден за активни действия на млади и стари . Въпрос на въображение е да се изпълни този ден с приятни и полезни действия и емоции .Гробищата също са паркове и е редно на този ден всички да излязат и почетат близките си и да оправят в приличен вид гробовете. Това поне не иска много средства , а само малко желание и почит към тези , които са ни създали.
снимка на BlueLink
BlueLink каза: Интересен и полезен коментар, благорадим. Втори юни със сигурност е ден, който заслужава спомен и внимание от съвременниците - най-малкото защото на него честваме паметта на нашите предци, които активно са отстоявали идеалите си, с цената на живота си, когато се налага. Отношението към гробищните паркове в България е едно от най-шокиращите свидетелства за разпада на общностните ценности, липсата на връзка с корените на всеки от нас, неспособността да опазим дори най-личното пространство от пошлостта, мръсотията, забвението на съвременността.
снимка на Indus
Indus каза: „Време за действие“ ако "черешова задушница"))) Ако India: http://temple-project.info/2012/01/dorozhnoe-dvizhenie-v-indii.html