Започна гласуването за "Дърво с корен 2011"

На 21 септември 2011 г. започна гласуването за победител в конкурса „Дърво с корен 2011”, организиран от Фондация „ЕкоОбщност”. Той ще бъде избран измежду десетте финалисти, които журито на конкурса определи след прегледа на всички 52 получени номинации. Победителят ще получи специализирана консултация и грижа за подобряване на състоянието му и ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2012”.
Гласуването ще продължи до 31 октомври 2011 г., като последната седмица броят гласове, подадени за финалистите, ще бъде скрит. Победителят в конкурса ще стане известен през ноември 2011 г. Тогава ще бъдат обявени и победителите в допълнителните категории „Дърво с бъдеще” и „Млад природолюбител”, избрани от журито на конкурса.


Гласуването е достъпно на адрес:
http://www.bepf-bg.org/page/ФИНАЛИСТИ-2011/106.html


Конкурсът „Дърво с корен” се провежда от Фондация „ЕкоОбщност” за втора поредна година в България. Миналата година победител стана 600-годишният чинар в с. Гърмен, Благоевградско, който впоследствие се класира на второ място в „Европейско дърво на годината 2011” след липата от с. Леличени, Румъния. Номиниралата победителя, 17-годишната Мария Софтова от с. Гърмен беше наградена на специална церемония в Брюксел през май тази година.

Конкурсът „Дърво с корен” на Фондация „ЕкоОбщност” е част от международния проект „Европейско дърво на годината” (www.treeoftheyear.org) на Фондация „Партньорство” - Чехия. Осъществява се с подкрепата на Държавния фонд по околна среда на Република Чехия, Министерството на околната среда на Република Чехия, Фондация „Партньорство” – Чехия, „Адвенчър нет”, National Geographic Bulgaria и NG Kids Bulgaria.
 

Сподели       

Коментари

снимка на Venci
Venci каза: iskam da glasuvam :))
снимка на mariela
mariela каза: iskam da glasuvamm
снимка на djansu
djansu каза: iskam da glasuvam
снимка на giza nestorova
giza nestorova каза: Аз гласувам с ДА!!!
снимка на ZINOVIKA
ZINOVIKA каза: da gldsuvam za
снимка на Burchi
Burchi каза: iskam da glasuvam :)
снимка на петя
петя каза: glasuvah