Затвореният екоактивист Евгени Витишко: Русия ще бъде свободна!

В Екологична Вахта за Северен Кавказ от колония-селище №2 в Тамбовска област се получи писмо от затворника Евгений Витишко, адресирано до неговите привърженици, които му пишат и проявяват загриженост за съдбата му. Публикуваме пълния текст на писмото. Напомняме, че можете да пишете на Евгений на адрес: 393355 п. Садовый, ул. Зеленая, д. 11, Кирсановский район, Тамбовская область. Витишко Евгению Геннадьевичу

Скъпи приятели!

Огромна благодарност за писмата ви в знак на подкрепа и загриженост за съдбата ми!

Фактът, че толкова много хора са солидарни с тезата, че развитието на страната е невъзможно без развитие на демокрацията във всички области на живота, ме кара да вярвам, че рано или късно различното мнение и различните гледни точки ще станат норма, и че гражданите на страната ще бъдат в състояние сами да "отделят зърното от плявата" – и то не поради, а въпреки липсата на информация и непопулярността на тези, които мислят различно.

Милиони граждани на страната, живеещи с обещания за митичната стабилност, но реално влачещи жалко и недостойно съществуване, за съжаление все още не могат да направят това (поради липсата на честни избори и справедлива съдебна система и незаконните и с нищо не оправдани действия на властите).

Но твърде много млади хора, които обичат своята страна, са си поставили за цел промяната на съществуващия ред и изкореняването на несправедливостта, и това вдъхва надежда.

Само ако сме заедно в действия си, целящи постигане на справедливост и зачитане на Конституцията и законите, ние ще можем да променим това настояще и онова бъдеще, в което тепърва предстои да живеем ние и нашите деца.

Русия ще бъде свободна, но свободата на страната зависи от степента на свобода на всеки неин гражданин.

Иска ми се да кажа много неща и да отговоря поотделно на всяко едно писмо, но мястото, където се намирам в момента, не ми позволява да отговоря лично на всички, затова правя това по този начин.

Още веднъж благодаря на всички и доскоро!

Евгений Витишко

16.05.2014

Сподели