Журналистка от виртуалната редакция на БлуЛинк с награда „Журналистика за развитие”

Журналистката от виртуалната редакция на "БлуЛинк" Нанси Борисова беше отличена с една от годишните награди „Журналистика за развитие” на Българската платформа за международно развитие. Нанси получи наградата за два материала, публикувани в „Евромегдан”. Наградите бяха връчени на 27 септември 2018 г. на церемония в Дома на Европа в София. 

Конкурсът „Журналистика за развитие“ имаше за цел да насърчи журналисти с принос за обективното, компетентно и качествено отразяване на проблемите на развитието, ангажиментите на България и официалната помощ за развитие, която държавата ни предоставя, както и на темите, свързани с Целите за устойчиво развитие на ООН.

Нанси Борисова се включи в конкурса с два текста, публикувани в електронното издание за журналистика в обществен интерес "Евромегдан": "Отказана свобода", който разказва за за петима младежи от Тибет, на които страната ни отказва статут на бежанци; и "Еднополово насилие", който разглежда проблема за домашното насилие в еднополови двойки. 

"Огромни благодарности на моите редактори Велина Барова и Павел Антонов за помощта и доверието", написа Нанси в профила си във Фейсбук. Тя не успя да получи отличието си лично, тъй като е в Полша по програма "Еразъм" като част от обучението си във Факултета по журналистика и масова комуникация. 

Всички текстове на Нанси Борисова за "Евромегдан" можете да прочетете тук

Сподели