Евромегдан.бг търси стажанти

Електронното издание за журналистика в обществен интерес Евромегдан.бг предлага възможност за журналистически стаж на млади и активни журналисти с интерес към независима журналистика в обществен интерес. Лятната стажантска програма ще започне с редакционна среща на 10 юли 2017 г. и ще продължи с индивидуална работа в рамките на виртуалната редакция на Евромегдан.бг.

Eвромегдан.бг е интернет издание с идеална цел за отговорна и честна журналистика в обществен интерес, създадено през 2014 г. от фондация „БлуЛинк“ като част от дейностите за постигане на идеалните цели на фондацията. С проверени факти, прецизни цифри и точните думи на участниците в тях, Евромегдан.бг разказва истории. Водещият жанр в съдържанието ни е англо-американският фийчър. Стремим се да го правим така, както го правят колегите ни в The Guardian, New York Times, BBC и останалите водещи издания по света, където журналистите работят с висок професионализъм в обществен интерес.

Предлагаме летен стаж за отговорни и активни журналисти, които искат да придобият опит и умения в писането на задълбочени журналистически текстове по проблемите на околната среда, зелената икономика, гражданското общество, правата на човека, дискриминацията и др.

Стажът е неплатен, като е възможно заплащане на хонорари за отделни журналистически текстове.

При интерес към стажантската програма, моля, пишете до office <at> bluelink <dot> net, като разкажете накратко за Вашите опит и мотивация за участие. 

Сподели