Търси се доброволец за транскрибиране на запис

БлуЛинк търси доброволец с интерес към промените в климата и отговорната журналистика за транскрибиране на видеозапис от кръгла маса на тема "Лош климат за журналистика", организирана от фондация „БлуЛинк” и фондация "Хайнрих Бьол" – Бранденбург. Текстът ще послужи за изготвяне на експертна публикация по темата. 

Защо го правим: В рамките на кръглата маса "Лош климат за журналистика" международни журналисти, експерти и активисти споделиха ценни мнения и аргументи във връзка с климата на планетата и в медиите. Вярваме, че си заслужава те да бъдат записани и включени в последващи аналитични публикации. 

Задачата: Необходим е един доброволец за транскрибиране на видеозапис от събитие на английски език с продължителност около два часа в текст. 

При интерес, моля, пишете ни чрез формата за контакти.

 

Кръглата маса на тема "Лош климат за журналистика" се проведе на 2 декември 2016 г. в Дома на Европа в София в рамките на проект BlueLink Virtual Newsroom с подкрепата на фондация Heinrich-Böll-Stiftung Brandenburg и Германската фондация за околна среда Deutsche Bundesstiftung Umwelt.

По време на събитието международни журналисти, експерти обсъдиха възможностите за професионално и ефективно отразяване на проблемите на климатичните промени в среда на все по-сензационна журналистика и липса на отговорно и обективно медийно отразяване на обществено значими проблеми. Гост-говорители бяха Алекс Кърби, Climate News Network и бивш екологичен кореспондент на BBC в Лондон, Инка Тунеке, директор, фондация "Хайнрих Бьол" - Бранденбург и Георги Стефанов, Координатор, Българска коалиция за Климата/WWF.

Сподели