„Какво прави Европа за хората от уязвими групи в контекста на Европейския стълб за социални права?”

Дата: 
Sun, 2019-03-17 (All day) - Mon, 2019-03-18 (All day)

Българското училище за политика „Димитър Паница” организира дискусия с участието на  кмета на Враца Калин Каменов, представител на Министерството на труда и социалната политика, Боян Захариев от Институт „Отворено общество“, Спаска Петрова от сдружение „Нов път“ и ръководителя на Бюрото на ЕП в България Теодор Стойчев.  Те ще говорят с жители на Враца на тема: „Какво прави Европа за хората от уязвими групи в контекста на Европейския стълб за социални права?” Модератор на дебата ще бъде д-р Иван Иванов, преподавател във Великотърновския университет  „Св. св. Кирил и Методий“, филиал Враца.

Събитието ще се проведе на 18.03.2019 г. /понеделник/ в 10.00 часа, в конферентна зала на община Враца, ет. 3, град Враца. (Вход откъм ул. „Петропавловска“)


Дискусията във Враца е част от планираните общо пет дебата  със студенти, млади хора и уязвими групи в различни градове на България.  Те имат за цел да повишат информираността на младите българи по определени теми, свързани с Европейския съюз,  да провокират интереса и ангажираността им към работата на Европейския парламент, както и да обърнат внимание на важността да се упражни правото на глас на предстоящите евроизбори.


Форумът във Враца е част от проекта „Европа те чува. Гласувай!“, който Българското училище за политика „Димитър Паница“ изпълнява с подкрепата на Европейския парламент. Събитието ще се излъчва на живо на страницата на проекта - http://europeandi.bg/ и във фейсбук- https://www.facebook.com/europeandi.bg/.

Сподели