В Кюстендил ще обсъждат социалната политика на Европа

Дата: 
Tue, 2019-04-09 (All day) - Wed, 2019-04-10 (All day)

Българското училище за политика „Димитър Паница” организира дискусия с участието на Илияна Николова, изпълнителен директор на фондация „Работилница за граждански инициативи“ и посланик на добра воля на Европейския стълб на социалните права, Лидия Чорбанова, съветник на евродепутата Костадинка Кунева и програмен директор на Институт за европейски стратегии и практики и представител на община Кюстендил.  Те ще говорят с жители на Кюстендил на тема: „Социалните политики на Европа и Европейският стълб на социални права” Модератор на дебата ще бъде Сашо Ковачев,председател на сдрежуние „Ларго“.
Събитието ще се проведе на 10.04.2019 г. /сряда/ от 10.00 часа, в конферентна зала в конферентна зала „Пауталия“, парк хотел „Кюстендил“, град Кюстендил (ул. „Калосия“ № 19).
Дискусията в Кюстендил е част от планираните общо пет дебата  със студенти, млади хора и уязвими групи в различни градове на България.  Те имат за цел да повишат информираността на младите българи по определени теми, свързани с Европейския съюз,  да провокират интереса и ангажираността им към работата на Европейския парламент, както и да обърнат внимание на важността да се упражни правото на глас на предстоящите евроизбори.
Форумът в Кюстендил е част от проекта „Европа те чува. Гласувай!“, който Българското училище за политика „Димитър Паница“ изпълнява с подкрепата на Европейския парламент. Събитието ще се излъчва на живо на страницата на проекта - http://europeandi.bg/ и във фейсбук- https://www.facebook.com/europeandi.bg/.

Сподели