Публикувай: фото, аудио и видео

Оцветете вашите текстове, покажете това, което ви вълнува, нека останалите да ви чуят.

Вашите албуми, видео или звукови файлове ще са достъпни за посетителите на сайта в блоковете "Фото", "Видео" и "Аудио".

Фото.

Линкът в хедъра е "Качи албум".

Напишете заглавие на албума в страницата, която се отваря. Добавете описателен текст. И качете вашите снимки. Може да добавяте една по една колкото снимки искате. Те не трябва да са по-големи от 3 MB. Системата за управление на съдържанието поддържа форматите png, gif, jpg и jpeg и ще оразмери тези, които са по-широки от 1024x1024 пиксела. Може да добавяте описание към снимките.

Видео.

Кликнете на "Добави видео", от менюто в хедъра.

Системата дава възможност да публикувате видео, което се качили в някои от социалните мрежи за споделяне на видео. След като напишете заглавие на публикацията си, въведете адреса (URL кода), или embed кода на видеото. Засега може да добавяте линкове от Blip.tv, Dailymotion, Google, MetaCafe, MySpace, Vimeo, Yahoo! Music и YouTube.

Може да добавяте различен брой видеа и да прикачите към всяко от тях ваше изображение, което ще се показва вместо изображението по подразбиране на видеото.

Остава да пуснете и описателен текст към филма, който сте качили. Това не е задължително, но помага, ако някой иска първо да разбере какво ще гледа, ако видеото по някаква причина не работи, ако, например, се очаква продължение.

Звук.

Отидете на "Добави аудио".

Този формат ви позволява много "енергоефективно" да представите информация онлайн. Няма нужда да пишете, да имате специални умения и скъпа техника. Кажете какво мислите, пуснете запис на интервю, споделете музика - може да е важна за вашата кампания.

Записът може да правите на микрофона на вашия компюттър, има много програми за запис на звук. Той, както и видео файловете, трябва да се качи първо в социалните мрежи за споделяне на звук - Audioboo или SoundCloud и след това адресът или embed кодът да се добавят в полета за тази цел. Audioboo (фаворит на Блулинк) и SoundCloud са лесни и удобни за употреба, може да качвате файлове с няколко клика. Безплатните варианти имат ограничения за време (5 минути за файл в Audioboo), 90 минути общо в SoundCloud.

Можете, както и в останалите опции, да добавите няколко изречения към звуковия файл.

Качени веднъж, може да споделяте на bluelink.net и навсякъде в мрежата вашите, албуми, видеа, звукови файлове.

Да публикуват снимки, видео и звук могат само регистрираните потребители. Ако не сте се регистрирали, направете го от тук: Регистрация.

Сподели