Дискусия за образованието за устойчиво развитие в гр. Враца

Дискусия за образованието за устойчиво развитие в гр. Враца събра 40 експерти от

Над 40 представители на обучителни организации, учители, експерти от областта на неформалното и формалното образование взеха участие в регионална среща по проект „Платформа за популяризиране и качество на образованието за устойчиво развитие”.
По време на срещата беше представена концепцията за създаване на знак за качество за организации в областта на образованието за устойчиво развитие. Целта на този знак е да се осигури по-високо ниво на предлаганите програми за неформално образование, а на участниците в тези обучения да се гарантират сигурност и удовлетвореност.


Популяризирането на знака за качество и системата за сертифициране ще се извърши чрез специална интернет платформа, която ще бъде разработена на национално ниво. В нея ще могат да се включат организации, които покриват съответните критерии, а потребителите ще могат да намират информация за всички обучения, събития, материали и актуална информация свързани с устойчивото развитие.


На срещата във Враца взеха участие представители на РИО Враца, Регионален исторически музей, Община Враца, Регионална библиотека Враца, Развлекателен парк пещера Леденика, Археологически комплекс „Калето”, Дом на науката и техниката Враца, Младежки дом Враца, неправителствени организации от Лакатник и Враца, Народни читалища, учители от училища и детски градини от Враца, Мездра, Бяла Слатина и Козлодуй.
Домакини на срещата бяха Клуб приятели на Природен парк „Врачански Балкан” и водещата организация по проекта - Фондация „Екоцентрик”.


Проектът се финансира по Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИП 2009-2014.
Повече информация  за проекта можете да намерите тук.

Сподели