Конкурс за дизайн за тениски за защита на Черноморието организира Коалиция „За да остане природа в България”

Коалиция „За да остане природа в България” отправя предизвикателство към всички дизайнери, художници, любители и защитници на природата да се включат в кампанията за защита на последните останали диви плажове по Българското Черноморие. Те могат да използват таланта си и да се включат в конкурса за дизайн за тениски с послания за опазване на Черноморието и природата.

Конкурсът е публикуван на сайта на Коалиция "За да остане природа в България" www.forthenature.org, както и в социалните мрежи https://www.facebook.com/events/222795907914047/ и цели да разпространи посланието за защита на Българското Черноморие сред все повече хора.
Тази година морето ни пак е изправено пред поредната заплаха от мощно застрояване. От началото на годината ни заливат тревожни новини за строежи ту в Иракли, ту в Странджа, а сега и в Кара дере. Кой ще е следващият? Ние не спираме да протестираме и да искаме промяна в законодателството, за да спасим Черноморието ни, но все по-трудно ни чуват, затова … НЕКА НИ ВИДЯТ!”- призовават организаторите на конкурса.

Конкурсът е в две категории: дизайн на „послание за защита на Черноморието” и „Нов дизайн на тениските на „За да остане природа в България”.
Предложенията трябва да бъдат изпратени не по-късно от 18 април 2014 на contact [at] forthenature [dot] org. Всички дизайни, които бъдат получени, ще бъдат публикувани в галерия на сайта www.forthenature.org, а гласуването ще е публично.

Избраните изображения ще бъдат отпечатани на тениски от Българска фондация Биоразнообразие с помощта на проект „За Балкана и хората“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.
За победителите са предвидени и награди. Те ще получат първите отпечатани тениски, както и платнени торбички с логото на Коалицията „За да остане природа в България”, пълни с вкусни биопродукти, отгледани с любов във ферми в Стара планина.

Условията за конкурса и повече подробности можете да намерите на: https://www.facebook.com/events/222795907914047/

Сподели