Обучителна работилница Environmental Watchdog Journalism набира участници

"Environmental Watchdog Journalism and Storytellying Workshop" е обучителна работилница, предназначена за журналистите от Централна и Източна Европа, които работят по темите на климатичните промени, чистата енергетика и опазване на екологията като цяло. Кандидатите трябва да имат журналистически опит, да използват свободно англисйки език в работата си, да са на разположение по време за целия период на събитието - от 3 до 7 юли, както и да имат желание да работят по темите на работилницата. Крайният срок за кандидатстване за участие е 23.06.2017 г., петък, като за целта е нужно да се попълни електронния формуляр за събитието: https://bluelink.typeform.com/to/lDetQl

Работилницата ще се проведе в градовете Потсдам и Хамбург по време на срещата на Г20, като участниците ще имат възможността да посетят G20- Solidarity Summit на 5-6.07.2017, Хамбург. През първите два дни, участниците ще научат повече за етичните стандарти при отразяване на истории с обществен интерес, както и инстументариума на жанра фийчър. В следващите дни участниците ще работят с експерти и на терен. Водещи обучители ще бъдат д-р Павел Антонов, ръководител на проекта Bluelink Virtual Newsroom и Управляващ редактор на фондацията, и д-р Mathias Richter, журналист с дългогодишна практика в отразяването на проблеми, свързани с опазване на природата. 

Работилницата е втора от плануваните три в рамките на международния проект "BlueLink Virtual Newsroom: Strengthening post-socialist environmental watchdog journalism and regional story exchange on „climate change and clean energy“ in East Central Europe", който фондация "Блулинк" изпълнява в сътрудничество с фондация Heinrich Böll - Brandenburg и с финансовата помощ на фондация DBU (German Federal Environmental Foundation). Проектът е двугодишен и ще приключи през април 2018 г., до когато се очаква виртуалната работилница и журналистите, участвали в работните работилници, да публикуват около 50 авторски журналистичести материали от различни перспективи и държави в Европа. 

Повече за проекта - тук

 

 

Сподели