Търсят се журналисти!

Желаете да се занимавате с журналистика в обществен интерес?
Търсите възможности за журналистическа реализация с високи професионални стандарти?
Вие сте човекът, когото търсим.

 

Сдружение „Център за екологично право“ и фондация „БлуЛинк“ канят студентите по журналистика и активните млади журналисти за участие в обучителна работилница от 18 до 20 септември 2015 г. Приетите участници ще научат повече за наличните правни и журналистически инструменти за постигане на повече прозрачност на енергийната и добивната промишленост и ще усвоят практически умения за разказване на мултимедийни репортажи в жанр фийчър.

След работилницата, участниците ще имат възможност да разработват професионални журналистически материали в рамките на виртуалната редакция на BlueLink.net и да ги публикуват срещу хонорар в интернет списанието за журналистика в обществен интерес Евромегдан.бг, като прилагат професионалните норми на The Guardian, BBC и др. международни медии, които задават стандартите на съвременната журналистика.

Кандидатствайте като изпратите заявка за участие най-късно до 13.09.2015 г., неделя, от адрес: https://bluelink.typeform.com/to/l7NG31 

Обучители: д-р Павел Антонов, управляващ редактор на Евромегдан.бг, бивш главен редактор на Green Horizon и на актуална публицистика в Нова телевизия, и Димитър Събев, икономист и автор на журналистически разследвания по темите на добивната и енергийната промишленост, автор на Блог за икономика и книгите Свободни размисли върху възела на размяната (2006) и Унизената Земя (2010).

Място на провеждане: село Влахи, община Кресна, област Благоевград

Участието в работилницата, транспорта, настаняването и храната се покриват от организаторите, благодарение на финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство - www.ngogrants.bg

Повече може да прочетете ТУК.

Сподели