Павел Антонов, PhD

Управляващ редактор и съучредител на "БлуЛинк"

Ръководи екипа на организацията в изпълнението на мисията и текущия план за действие на фондация "БлуЛинк". Автор на изследвания по проблемите на екологичната журналистика, отразяването на природозащитни теми, ядрена енергетика, промяна в климата и връзката медии-гражданско участие. Автор на научни доклади и статии в България и чужбина. Ръководи обученителни програми и кампании. Съветник на министъра за гражданско общество в Министерство на околната среда и водите на Република България. Медиен и социален изследовател към центъра "Open Space" в Open University, Великобритания. Доктор по философия в областта на икономическото въздействие върху журналистическите практики при отразяване на теми на околната среда и обществения интерес, Open University, 2013 г. Специализирал журналистика в СУ “Св. Климент Охридски” (1993 – 1997 г.) и околна среда в Централно-европейския университет, Будапеща (1997 – 1998 г.).

Всички публикации на Павел Антонов в мрежата вижте ТУК.

Посочен от "Капитал" сред десетте лица на активното гражданско поведение в България за 2010 г. за приноса му към гражданска инициатива "България без дим". Индивидуален съучредител и член на УС на BlueLink.net от 1998 г. Редактор и изпълнителен координатор на мрежата от 2011 г. Член-съучредител на Еко-клуб 2000 от 1994 г.

Финалист в годишен аудиовизуален конкурс за млади журналисти “Устойчиво развитие в новините,”  Париж през 2000 г. До 2008 г. - главен редактор на “Green Horizon”, списание на Регионалния екологичен център за Централна и Източна Европа, Будапеща. Журналист и телевизионен продуцент по темите на околната среда. Бивш Главен редактор - Актуални предавания в Нова телевизия (1997 г.), водещ и редактор на седмично предаване “Софийски приказки” (1995 – 1996 г.), репортер и редактор за информационната емисия “Календар” (1994 – 1997 г.). Продуцент на двуседмично телевизионно предаване “Ден на Земята” по “Демо” телевизия (1999 – 2000 г.). Автор на филми и репортажи по теми на околната среда и устойчиво развитие, политика и евроинтеграция, сред които “Водната криза в София” (1995г.), “Марица – болната река”, “Облаци над Ропотамо” (1996 г.), “Алтернативната Европа” (1997 г.) и др. Номиниран за участие с репортаж на тема околна среда и здраве. Съучредител на Центъра за независима журналистика (1996 г.)

Запален ветроходец и китарист.  Контакт: pavelan [at] bluelink.net .

Сподели