Екоцентрична работилница: цветя от филц

Дата: 
Sat, 2016-11-05 14:00 - 17:00

На 5 ноември Ви каним на първата Екоцентрична работилница за цветя от филц! Водещ на работилницата ще бъде Недина Преславска, която ни е подготвила около 3 часа работа, в които ще поговорим за вълната и нейното обработване, ще разберем каква вълна можем да ползваме и какви качества има тя. Ще направим по едно цветенце и ще замислим още много, за да направим есенните ни дни по-жизнерадостни. Ще пием чай, за да се сгреем.

Кога: 05.11.2016 г., от 14 до 17 часа
Къде: Фондация ЕкоЦентрик, ул. Царибродска №51-59, вх. А, ет. 1 (метростанция Константин Величков)
Вход: 10 лeва с включени материали, предаване на опит и познание и сладки приказки с чай. Необходимо е да сте с удобни обувки и дрехи, защото ще поработим прави. Уъркшопът е отворен за всички над 15 години.
Брой места: 8 души
Поради ограничения брой места, необходимо е да заявите участието си на e-mail info [at] ecocentric-bg [dot] org или на телефон 0879959249 и ние ще го потвърдим. В случай, че желаещите са повече от местата - ще направим втора работилница!

За ЕкоЦентрик:
Екипът на ЕкоЦентрик е от идейни млади специалисти с разнообразен професионален опит, обединени от уважението си към природата и към личността на всеки отделен човек. Работим всеотдайно за съзнателна промяна в обществото ни чрез неформално, демократично образование за устойчиво развитие.

За Недина:
Недина е ексцентрична и склонна да се разпилява в множество занимания и хобита. Но в работата с вълната открива възможността да се посвети само на едно нещо и да открие в него многобразни възможности. Тепърва възнамерява да се усъвършенства в различните направления на това позабравено изкуство. За нея изделията от вълна са възможност за себеизразяване и поглед назад към позабравените занаяти. Ръчно изработените предмети – уникални, с вложени в тях много часове на работа и много любов, носещи част от автора в себе си, приема като форма на съпротива срещу консуматорското мислене и продуктите за еднократна употреба – нетрайни, еднакви, безлични.

Сподели