Подготвят гръмването на АЕЦ „Козлодуй”?

Такова е впечатлението от съпоставката на фактите, след поредната „смяна на караула” в родната атомна централа, миналият понеделник, 12 септември 2011 г. Не Ви се вярва ли? Ами нека тогава заедно да подредим пъзела.
Кому е поръчано?
Това са лицата Ал. Ник. и М. Ян., назначени миналият понеделник за изпълнителен директор на АЕЦ-а и нов член на борда на директорите, съответно. Защо точно те ли? Защото са доказали своята непреодолима привързаност към криминални престъпления от най-голям калибър и предана вярност на руските бандитски интереси у нас.
• Ако си спомняте, от титулната страница на Доказателство № Последно, в горният ляв ъгъл се мъдрят имената именно на същите тези две персони, в качеството им на съгласували старта на далаверата с ядреното гориво. И сега, вместо да бъдат незабавно отстранени, задържани, разследвани и съдени те биват изпратени на мисия последна.
• На 26 април 2011 г. се навършиха точно 25 (двадесет и пет) години от трагедията в АЕЦ „Чернобил“, Украйна и точно месец и половина от трагедията в АЕЦ „Фукушима”, Япония. В АЕЦ „Козлодуй” изтича радиоактивен газ, който облъчва 17 члена от персонала, блокира част от измервателната апаратура и безпрепятствено се слива с атмосферата. Фирменото, партийното и държавно ръководство крият този факт от народонаселението в продължение на цели 32 (тридесет и два) часа. Когато все пак го правят те скриват истинската причина – разхерметизирана ядрено-горивна касета, от експерименталните партиди, с рециклиран Уран в нея. След като аз казах истината тук, М. Ян. хукна през глава към БНТ, за да каже следното: „Микроскопичен дефект в горивна касета е станал причина за изтичането на радиоактивния газ ксенон при ремонта на Пети блок на АЕЦ „Козлодуй".” И още: „Натрупването на радиоактивен ксенон и други инертни газове в херметически затворената зона на реактора е наблюдавано цяла година. Заради смяната на горивните касети при ремонта изпускането е било неизбежно.”. Един месец по-късно АЕЦ-а изпраща доклад до АЯР (Агенция „Ядрено регулиране”), в който се крие истинската причина за изпускането на радиоактивения газ и няма нито дума за „микродефекти и горивни касети”!!! Ал. Ник. и М. Ян. са пряко отговорни за преоблъчването на част от персонала, скриването на този факт, нанесените материални щети и т.н. Така те, на практика, доказват готовноста си да изпълнят и „по-отговорни” задачи, поради което и са назначени на постове №1 и №2 в централата.
• Същите две лица са виновни за още маса други престъпления на територията на АЕЦ „Козлодуй”, но за да не Ви досаждам ще Ви обърна внимание на едно от най-последните им „геройства”. Когато в началото на месец август 2011 г. аз публикувах дълго криеното от ЯМ Доказателство № Последно тези двамцата, барабар с ортаците им са подскочили до небето. Предприети са незабавни мерки това вече никога да не се повтори! Като най-крайна е мярката за отнемане на достъпа на персонала до електронната база данни с документи, от където „изпадна” Доказателство № Последно. Практически това е нечуван произвол, който връща дейноста на предприятието към епохата от преди компютърните мрежи. Скоро може и компютрите да им вземат. След това се обезсмисля и нуждата от измерителни прибори, защото няма да има с какво да се обработват сигналите от тях и после ... нали се сещате ... Е, ако не се сещате ще чуете.
Тактически маневри.
За мандата на това правителство, малко повече от две години, тази е третата „смяна на караула” в АЕЦ „Козлодуй”. Сигурно ще Ви е интересно да си спомните по какъв начин е ставало това, във всеки един конкретен случай? Може пък това да Ви подсети за нещо?
• 25 август 2009 г.: Бойко Борисов обяви новия шеф на АЕЦ „Козлодуй”. Дим. Анг. сменя Ив. Ген.
• 5 ноември 2010 г. : АЕЦ „Козлодуй” с втори нов шеф за година и половина. „Изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов е освободен от поста, съобщи министърът на енергетиката Трайчо Трайков при посещението си в петък в атомната централа. Неговото място ще заеме досегашният финансов директор на централата Костадин Димитров.”
• 12 септември 2011 г.: БЕХ смени шефа на АЕЦ „Козлодуй”.
Забелязахте ли хронологията? 1 – Б. Б., 2 – Тр. Тр. и 3 – безличната БЕХ. (И трите съобщения са взети от един и същи източник – главният говорител на ЯМ – България, в-к Дневник.) Сигурно ще се запитате, защо сега никой не иска да застане с името си зад назначението? Ами пиатйте се, докато си отговорите, но побързайте, да не стане късно.
Дуги.
Други сигнали, за подготвящият се терористичен акт могат да се дават много, но за да не Ви досаждам ще се спра на само три от тях.
• Българо-руското сдружение на ядрената мафия има повод за отмъщение. След като цели три години упорито криха Доказателство № Последно, а също така и Приложение №7 към него (Техническата обосновка на безопасноста = "паспорт" на АЕЦ "Козлодуй" ) с аргумента, че „Уточнено е, че разкриването на информацията може да доведе до неконтролируемо разпространение, което ще ощети икономическите интереси на ОАО „ТВЕЛ” – Руска федерация и да понижи конкурентноспособноста на компанията в световен мащаб”. Това разпространение вече е факт и предполагам, че десетки домакинства в България са започнали серийно производство на ядрено гориво, което ще доведе ОАО „ТВЕЛ” до неминуем фалит. Какъв по-основателен повод за отмъщение?
• Всички структури, ангажирани в организацията, реализацията и прикриването на престъплението, свързано с подмяната на ядреното гориво, са на 100% комуноидни! А е всеизвестно, че комуноидните структури не се спират пред нищо, за постигане на пъклените си планове. Всички тези държавни структури, от страна на България, са споменавани тук многократно, така че няма да ги изреждам наново.
• Не на последно място по важност е обстоятелството, че при едно гръмване на централат ще се получи едно толкова голямо мазало, че ще бъде практически невъзможно да се докаже далаверата с горивото.
И за да завърша оптимистично, накрая нека си пожелаем черна котка да им мине пътя. Това не е невъзможно, като се има предвид, че наскоро се провалиха опитите им да приватизират блокове 3 и 4, на АЕЦ „Козлодуй”, с цел последващо източване на стотици милиони от фонд „Извеждане от експлоатация”, който се управлява от ДП „РАО” (Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”).

Е, аз написах това, за да не кажете после, че не съм Ви предупредил.

Г. К.

Сподели