Покана за проекти за възобновяема енергия в развиващите се страни

Международната екологична марка EKOenergy обяви покана за проекти за възобновяема енергия в развиващите се страни. Ще бъдат финансирани 4 - 8 нови проекта за 15 000 - 30 000 евро. Организациите, които имат интерес, могат да изпратят предложения до 7 март 2021 г.

За да подпомогне увеличаване на потреблението на възобновяема енергия и да помогне за реализирането на Цел за устойчиво развитие 7 за достъпна, чиста енергия за всички, EKOenergy набира средства за нови проекти за възобновяема енергия в развиващите се страни и региони. За всеки MWh от маркираната с EKOenergy енергия, лицензирани продавачи плащат 0,10 евро към климатичния фонд на EKOenergy. Тези вноски отиват за внимателно подбрани проекти за възобновяема електроенергия, насочени към облекчаване на енергийната бедност в развиващите се страни и региони. Всички финансирани проекти се управляват от опитни организации и се изпълняват в сътрудничество с местни граждански организации.

Предложението за проект трябва да бъде написано на английски език и изпратено като pdf документ (в максимум 3 страници) на ekoenergyfunds [at] sll [dot] fi с подходящо заглавие (напр. EKOenergy Climate Fund Project Proposal 2021). 15-те най-добри предложения ще бъдат включени във втория кръг на конкурса през април 2021 г. По-късно тази година ще бъде обявена и втора покана в сътрудничество с фондация Siemenpuu за проекти за възобновяема енергия от местни организации в Мали, Мианмар и Непал. Повече информация за поканата можете да намерите тук.

EKOenergy е международна екомарка с нестопанска цел за възобновяема електроенергия, възобновяем газ и топлофикация, управлявана от Финландската асоциация за опазване на природата. Освен това, EKOenergy е международна мрежа от екологични неправителствени организации, чиято цел е да насърчава използването на устойчива енергия. БлуЛинк е член на мрежата.

Още нещо важно

За да продължаваме да подкрепяме комуникациите в интернет за опазване на околната среда, общоевропейски ценности и демокрация,  гласовете и гледните точки на хората, които все по-рядко звучат в масовите медии, и да отстояваме етичните, демократични и професионални стандарти на журналистика в обществен интерес, имаме нужда от самостоятелност. Можете да ни подкрепите като направите дарение за фондация „БлуЛинк“. Повече за мисията, визията и дейностите на БлуЛинк може да научите тук.

Сподели