Защо ни санкционират във Facebook и как да противодействаме?

Дата: 
Wed, 2023-06-21 15:00 - 16:00

"БлуЛинк" - Мрежа за гражданско действие, ви кани на уебинар "Защо ни санкционират във Facebook и как да противодействаме?"

Кога: 21.06.2023 | сряда | 15:00  

Къде: В Zoom, на този линк: https://us06web.zoom.us/j/81067772537?pwd=NUxETXVrK0NocmJiMFB6RUlUTHpTQT09

Формуляр за регистрация: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScWl-wBfcCBDG7mwh_HdvPvy7XfnNZIfR_AHFTENXDpWJFD6A/viewform

Програма на събитието:

1. Преглед на:

  • правилата, механизмите на вземане на решение и действие на Facebook, как и кой ги прилага в България и с каква цел.
  • обстоятелствата и причините за случаи на наложени от Facebook санкции на активисти, лидери на мнение, комуникатори и други български потребители, които изразяват проевропейски, демократични, природозащитни, правозащитни, прозападни, антикремълски или проукраински позиции в контекста на войната в Украйна.
  • възможни начини за противодействие от страна на засегнатите потребители и широкия кръг граждански организации, които споделят ценностите и каузите им, по препоръки от български и международни експерти по дигитални права.

2.  Дискусия и формулиране на следващи стъпки и насоки за противодействие.

Моля, регистрирайте се с имейл, за да получите материали за срещата.

Събитието е част от проект “Да спрем омразата и потискането на правозащитници и природозащитници  в българския Фейсбук!” Проектът е финансиран чрез Солидарния фонд на Гражданско обединение “Равни БГ” с финансовата подкрепа на Българския фонд за жените (БФЖ). Мненията, изразени по време на събитието, принадлежат на авторите и не отразяват непременно позициите на БФЖ.. Повече за проекта научете тук.

 

“Равни БГ“ е  гражданско обединение между 37 организации, които вярват в демократичните ценности и работят в сферата на защита на човешките права, уязвими групи, устойчиво развитие, застъпничество и др. Членовете на обединението, сред които е и фондация “БлуЛинк”,  сътрудничат за преодоляване на нарастващия през последните години натиск срещу тях и каузите, които отстояват.

 

Сподели