България без дим обявява ново национално предизвикателство, посветено на Международния ден без тютюнопушене – 18 ноември 2021 г., под наслов „Да спечелим заедно – един месец без никотин“. БлуЛинк е партньор на инициативата.

Заместник-редакторката на БлуЛинк Велина Барова получи втора награда в ежегодния конкурс "Журналистика за развитие" на Българската платформа за международно развитие и Центъра за развитие на устойчиви общности.

Нова регионална асоциация ще подкрепя добри примери за опазено дунавско културно наследство Международна асоциация за опазване на дунавското културно наследство ще създадат участниците в среща на партньорите по проект “Градски бранд Дунав+: Изграждане...

Общност

Новина
18-10-2021

Демонстрация на фасадата на Министерския съвет снощи, на която се изписа посланието „Има работни места само на обитаема планета #2030“.

Публикувано от: снимка на Greenpeace Bulgaria Greenpeace Bulgaria
Новина
18-10-2021

2040 г. като крайна дата за използване на въглища в България, предложена от въглищната индустрия, е твърде далечна.

Публикувано от: снимка на zazemiata За Земята
Новина
28-09-2021

 Излезе вторият бюлетин на проекта „Защита на функционалността на транснационално важни екологични коридори в Дунавския басейн“ – SaveGREEN -  финансиран от Транснационална програма „Дунав“ 2014 – 2020.

Публикувано от: снимка на bsnn Black Sea NGO Network
Новина
27-09-2021

Ученици, други млади хора, както и организации, свързани с темата на образованието, се присъединиха миналия петък към кампанията на “Ученици за промяна” и “Петъци за бъдеще България” в подкрепа на свободно, модерно и демократично държавно образование.

Новина
31-08-2021

България да удовлетвори молбите за убежище, да прекрати планираните депортации и да даде временен статут на кандидатите и да помисли с какъв капацитет разполага, призова Ива Александрова, старши международен експерт по миграция.

Публикувано от: снимка на BlueLink Newsroom BlueLink редакция